2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷正在持续更新,目前2026届黄冈八模答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

时效性强考前信息卷英语第三辑信息量伏教师用卷②重点中学、教育强区名校联考信息卷(二)命中率高[语篇解读]本文是一篇说明文。文章介绍了德国的研究人员进行了一系列实验,以观察狗能否理解人类是不是在故意做某事。B(易错题)What does the underlined word“enveloped”probably mean in Paragraph2?(AC.Created.D.Noticed.A.Covered.B.Widened.命题立意考查词义猜测试题解析根据第二段的“First,the dogs learned that a human experimenter would feed themtreats through a gap in a glass partition(隔板).”可知,狗知道人类实验者会通过玻璃隔板的缺口喂它们食物;结合画线词后面的“the pet couldn't get the treat”可推知,画线词所在句表示“缺口被封住了,宠物吃不到食物”,故可推断画线词意为“封住”,和A项意思相近,故选A。四(重难题)What was most likely to happen in the situation where the feeder appeared clumsy?(CA.The dogs would leave the food where it was.B.The dogs would try to break through the gap.C.The dogs would go and get the food quickly.D.The dogs would wait a while before getting the food.命题立意考查推理判断试题解析根据第三段的“How quickly they got back the food depended on the specific situation..Theresearchers predicted correctly that the dogs would wait longer to go to get the treat if theythought the experimenter didn't want them to have it,while they went to get it quickly when thetreat was meant for them.”可知,如果狗认为实验者不希望它们得到食物,它们会等待更长的时间去得到食物;而当食物是为它们准备的时候,它们会迅速去获取食物;再根据第二段的“oewhere the person seemed clumsy()and he appeared as if he was trying to give the treat tothe dog,but it fell down”可推知,在看起来笨拙的喂食者努力给狗食物时,最有可能发生的事情是狗很快就会去获取食物。故选C。30Which of the following words can best describe Brauer?(AA.Careful and open-minded.B.Determined and creative.C.Humorous and loving.D.Strict and patient.命题立意考查推理判断试题解析根据最后一段内容可知,尽管Brauer认为自己这些发现很重要,但是她觉得可能还有其他因素导致了狗在实验中的这种表现,她期待着听到其他科学家的看法。由此推知,Brauer是谨慎的且愿意考虑不同意见的。故选AWhich of the following can be the best title for the text?(D)A.How Quickly Dogs React?B.How Quickly Dogs Learn?C.Can Dogs Predict Your Behaviors?D.Can Dogs Understand Your Intention?命题立意考查标题归纳试题解析通读全文,尤其是第一段的“Researchers in Germany carried out a series of experiments tosee whether dogs understand if humans do things on purpose..”可知,德国的研究人员进行了一系列实验,以观察狗能否理解人类是不是在故意做某事,因此D项“Can Dogs Understand YourIntention?(狗能理解你的意图吗?)”最适合作文章标题。故选D。D70%of the global population are likely to live in urban areas by 2050.Feeding residentsrequires complex supply chains that are easy to collapse.But a new generation of farmers hope toaddress this by bringing nature back into our cities.“I view urban agriculture as a wonderful Trojan horse(特洛伊木马),”says Nicolas Brassier,ownerof Peas Love,an urban farm that has expanded to seven sites across France and Belgium in thepast two years.Brassier and his business partner Maxime Petit share the idea of using urbanagriculture to bring food production closer to the people who eat it.But they also hope to makecities nicer places to live by reintroducing nature to them.新教材版21
本文标签: