河北省2025-2026学年第一学期学情质量评估一(七年级)英语(冀教版)试题

河北省2025-2026学年第一学期学情质量评估一(七年级)英语(冀教版)试题正在持续更新,目前2026届黄冈八模答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

Last Sunday afternoon, my friend and I were walking in the park when I saw achild fall off the slide. The child was scared and he cried loudly. A lot of people ranover, but nobody knew what to do.Remembering my first aid training, I quickly went to look at the child. The child'shead got hurt, and it was bleeding. I asked my friend to call 120 at once. I stayed withthe child to calm him until the doctors arrived.Safety always comes first. When others are in danger, we should help them. Afterall, life is the most important thing. Helping others in an accident not only saves livesbut also shows kindness.Yours,Linda【关键词】 #accident#slide#first aid#safety#bleeding#help#kindness选做题:【短文大意】本文介绍了“Derby”这个词的含义及其历史背景,特别是关于世界著名的赛马比赛——德比赛的起源、发展和影响。56.D【解析】细节理解题。文章开头用“Have you heardof theworda, 'sons umous Aa, ^'spom sandod snoy umous a, showing some numbers.”都不符合文章开头的方式。故选“By asking a question.”。57.B【解析】细节理解题。文章第二段提到“People hold the Derby on the firstWednesday ofJune everyyear.”,因此德比日是在六月。故选“In June.”。58.A【解析】词义猜测题。结合上下文,尤其是“..,it was over f35 million!”,可以推测出文中用“the numberis enormous”来表示投注在德比赛上的金额之大。因此“enormous”意为的含义更贴近“Very large”。故选“Very large.”。59.B【解析】写作意图题。文章主要介绍了德比赛的历史、发展和影响,提供了关于德比赛的多方面信息。选项A“To ask us to watch the Derby.”不正确,因为文章并没有直接邀请或鼓励读者去观看德比赛,而是客观地介绍了比赛的背景和影响。选项C“To show people some stories about good horses.”不正确,因为文章的重点在于德比赛的历史和影响,而不是具体的马匹故事。选项D“Totellus the history of some exciting races in the UK.”虽然提到了历史,但文章的重点是德比赛,而不是其他比赛,因此不够准确。故选“To tell us some information aboutthe Derby.”。60.A【解析】主题判断题。文章的主题围绕着“赛马”这一体育活动展开,因此选项A“Sports.”是正确的。故选“Sports.”。10
本文标签: